Voorkom bijwerkingen en verkeerde doseringen door de informatie in je DNA te gebruiken!

Siponimod

Siponimod is een geneesmiddel dat de werking van het afweersysteem remt. Het is een zogeheten selectieve sfingosine-1-fosfaatreceptor modulator.

Siponimod wordt voorgeschreven bij multipele sclerose (MS), in het bijzonder voor de behandeling van volwassenen met secundaire progressieve multiple sclerose (zowel relapsing als non-relapsing).

Siponimod en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee siponimod in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van siponimod deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Siponimod en het enzym CYP2C9

Siponimod wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym CYP2C9 en in mindere mate door het enzym CYP3A4. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van het CYP2C9-enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van siponimod en de kans op bijwerkingen van persoon tot persoon kunnen verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met siponimod.

Meer lezen over CYP2C9-enzym »

Ook bekend als

Mayzent

Medicatie op maat in de app
BESTEL DE MOM DNA-TEST

logo Medicatie Op Maat
powered by iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
MOM / iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@medicatie-op-maat.nl