Voorkom bijwerkingen en verkeerde doseringen door de informatie in je DNA te gebruiken!

Flurbiprofen

Flurbiprofen is een pijnstillend middel dat behoort tot de groep van NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmers). Flurbiprofen werkt niet alleen pijnstillend, maar ook koortsverlagend en ontstekingsremmend. Flurbiprofen wordt voorgeschreven bij keelpijn (als zuigtablet of keelspray).

Flurbiprofen en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee flurbiprofen in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van flurbiprofen deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Flurbiprofen en het enzym CYP2C9

Flurbiprofen wordt in belangrijke mate verwerkt door het enzym CYP2C9. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit enzym behoorlijk variëren, waardoor ook de werkzaamheid van flurbiprofen van persoon tot persoon kan verschillen, evenals de kans op bijwerkingen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot het gebruik van flurbiprofen.

Aanbevelingen voor flurbiprofen in relatie tot CYP2C9 zijn op dit moment nog niet geïmplementeerd door de KNMP, maar een update wordt spoedig verwacht.

Meer lezen over CYP2C9-enzym »
logo Medicatie Op Maat
powered by iGene

© Copyright 2021 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
MOM / iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@medicatie-op-maat.nl