Voorkom bijwerkingen en verkeerde doseringen door de informatie in je DNA te gebruiken!

Carbamazepine (Aziaten en EUR)

Carbamazepine is een anti-epilepticum uit de groep van de zogeheten natriumkanaalblokkers. Het middel brengt overprikkelde zenuwen in de hersenen tot rust door de informatieoverdracht via de zenuwen te beïnvloeden. Carbamazepine wordt voorgeschreven bij epilepsie, manische depressiviteit, zenuwpijn, waterdiabetes en alcoholontwenning. De kans op bijwerkingen als gevolg van een behandeling met carbamazepine, varieert per individu.

Carbamazepine en het nut van DNA-analyse

De kans op bijwerkingen als gevolg van een behandeling met carbamazepine, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van carbamazepine deels te voorspellen op basis van je genen.

Een preventieve farmacogenetische DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Ook bekend als

Carbamazepen, Carbamazepin, Carbamazepina, Carbamazépine, Carbamazepinum, Carbatrol, CBZ, Actebral, Anleptic, Biston, Carbamat, Neurotop, Tegretol, TEGretol Chewtabs, TEGretol-CR, TEGretol-XR, Teril, Timonil, Versitol, Versizur

Medicatie op maat in de app
BESTEL DE MOM DNA-TEST

logo Medicatie Op Maat
powered by iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
MOM / iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@medicatie-op-maat.nl