Voorkom bijwerkingen en verkeerde doseringen door de informatie in je DNA te gebruiken!

Atorvastatine

Atorvastatine is een cholesterolsyntheseremmer uit de familie van de zogeheten statines. Atorvastatine verlaagt het cholesterolgehalte en vermindert aderverkalking. Het middel wordt ingezet bij een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed en bij hart-en vaatziekten. Ook wordt het middel voorgeschreven bij aandoeningen die een verhoogde kans op hart- en vaatziekten met zich meebrengen, zoals diabetes of een hoge bloeddruk.

Atorvastatine en het nut van DNA-analyse

De snelheid waarmee atorvastatine in je lichaam wordt verwerkt, varieert per individu. Als gevolg hiervan zijn de effectiviteit en bijwerkingen van atorvastatine deels te voorspellen op basis van je genen. Preventieve DNA-analyse kan daarom een belangrijk hulpmiddel zijn bij het optimaliseren van je medicatie.

Atorvastatine en het transporteiwit SLCO1B1

Atorvastatine wordt in het lichaam voornamelijk vervoerd (van bloed naar lever) door het transporteiwit SLCO1B1. Afhankelijk van je genetische aanleg kan de activiteit van dit transporteiwit behoorlijk variëren, waardoor de mate en aard van eventuele bijwerkingen van persoon tot persoon kunnen verschillen.

Informatie over jouw genetische aanleg kan daarom reden zijn voor extra waakzaamheid met betrekking tot een behandeling met atorvastatine.

Meer lezen over SLCO1B1-transporteiwit »

Ook bekend als

Lipitor, Atozet

Medicatie op maat in de app
BESTEL DE MOM DNA-TEST

logo Medicatie Op Maat
powered by iGene

© Copyright 2023 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
MOM / iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@medicatie-op-maat.nl